Mainos
Mainos

Biovoimaloiden suosio kasvussa

Biovoimaloiden rakentaminen on lisännyt suosiotaan ratkaisuna Suomen energiantarpeeseen. Tämä ilmenee keskustan verkkolehden Verkkoapilan TNS Gallupilla teettämästä mielipidekyselystä.

Kyselyssä tiedusteltiin, millä tavoin energiaomavaraisuutta tulisi ensisijaisesti kohottaa. Biovoimaloiden lisärakentamisen suosio oli noussut 18 prosentista 22 prosenttiin.

Vaihtoehdoista ykkösenä oli edelleen ydinvoiman lisärakentaminen 31 prosentilla ja toisena tuulivoiman lisääminen 25 prosentilla, mutta kummankin suosio oli hieman laskenut edellisestä vastaavasta kyselystä keväällä.

Joka kymmenes vastaajista ei osannut nimetä ensisijaista keinoa energiaomavaraisuuden kohottamiseen. Naisten epävarmuus oli selkeästi suurempi kuin miesten.

TNS Gallup haastatteli tutkimusta varten 1245 suomalaista 16.-21. lokakuuta. Kyselyn virhemarginaali on vajaat kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme