Mainos
Mainos

BirdLife kerää nimiä Maltan muuttolintujen puolesta

Kansainvälinen linnustonsuojelujärjestö BirdLife on käynnistänyt tänään nimienkeruukampanjan, jolla vaaditaan Maltan hallitukselta toimia maassa rehottavaa rauhoitettujen muuttolintujen tappamista vastaan.

BirdLife vaatii lisäksi Maltan hallitusta hylkäämään suunnitelmat sallia lintujen kevätmetsästys. EU:n lintudirektiivi kieltää yksiselitteisesti lintujen metsästämisen niiden kevätmuutto- ja lisääntymisaikana.

Malta sijaitsee tärkeällä lintujen muuttoreitillä, ja myös monia Suomessa pesiviä lintuja, kuten sääksiä, muuttaa Maltan kautta.

Maltalla on Euroopan suurin metsästäjätiheys, ja saarella tapetaan vuosittain 2–3 miljoonaa lintua, joiden joukossa on runsaasti rauhoitettuja lajeja.

Kontrolloimattoman ampumisen seurauksena Maltalla pesivien lintulajien määrä on vähentynyt vuoden 1916 jälkeen 32 lajista nykyiseen 16 lajiin.

Vetoomuksen voi allekirjoittaa Maltan BirdLifen verkkosivuilla.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot