Mainos
Mainos

Birdlife: Vesilintujen kevätmetsästys lopetettava

Lintujärjestön mukaan vesilintujen metsästys on pienen joukon ekologisesti kestämätön harrastus.

Lintujärjestö BirdLife Suomen mukaan EU:n komission oikeustoimet Suomessa harrastettavan kevätmetsästyksen vuoksi ovat oikeutettuja.

Järjestö muistuttaa, että kevätmetsästys rikkoo lintudirektiiviä selvästi ja se on myös luonnonvarojen kestävän käytön vastaista.

BirdLife Suomi vetoaa päättäjiin, että kevätmetsästys lopetetaan Ahvenanmaalla ja muilla Suomen rannikkoalueilla.

Järjestö kritisoi sitä, että vesilintujen kevätmetsästys on maassamme pienen joukon ekologisesti kestämätön harrastus. Ekologisesti kestävän harrastuksen pitäisi tapahtua lisääntymisajan jälkeen. Silloin metsästys kohdistuisi nuoriin lintuihin, joita kuolee luonnossa muutenkin enemmän.

Järjestön mukaan kevätmetsästyksen jatkamisen perusteluksi ei myöskään riitä se, että vesilintuja on syksyllä vähän.

Viime keväälle Ahvenanmaan metsästysviranomaiset myönsivät kiintiöt lähes 40 000 vesilinnun ampumiseksi. Suomen rannikkoalueille viranomaiset myönsivät lupia 6700 vesilinnun ampumiseen.

EU:n komissio vie Suomen EY:n tuomioistuimeen vesilintujen kevätpyynnistä. Komissio kertoi eilen Brysselissä, että se nostaa kanteen, koska lintudirektiivi kieltää metsästyksen pesintäaikana.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot