Mainos
Mainos

Birka Line laskenut wc-jätteitä Itämereen

Viro ja Puola eivät pysty vastaanottamaan jätettä, joten varustamo on tyhjentänyt Birka Princessin jätetankit kansainvälisillä vesillä.

irka Line -varustamo on laskenut wc-jätteitä Itämereen viidentoista vuoden ajan. Mereen on päätynyt jätettä yhteensä 2250 kuutiota vuodesta 1990 aina tähän syksyyn asti. Varustamon mukaan tämä johtuu siitä, että Puolalla ja Virolla ei ole valmiutta ottaa vastaan jätettä.

Varustamon alukset tyhjentävät yleensä wc-jätetankit satamissa, jotka voivat ottaa vastaan jätettä, tai sitten matkoilta palattuaan. Viro ja Puola eivät pysty vastaanottamaan jätettä, joten varustamo on tyhjentänyt Birka Princessin jätetankit kansainvälisillä vesillä. Birka Princess on tehnyt vuodesta 1990 säännöllisiä viikonloppuristeilyjä Viroon ja Puolaan.

Tästä syksystä lähtien varustamon Puolan ja Viron risteilyjen wc-jätteet on puhdistettu Maarianhaminassa.

Jätteiden laskeminen kansainvälisille vesille ei ole rikkonut Ahvenanmaan ympäristölainsäädäntöä, vahvistaa maakunnan ympäristöviraston vt. virastopäällikkö Emma Dahle'n.

Birka Linen liikennejohtaja Stig Mattson ei usko, että jätepäästöt olisivat vaikuttaneet varustamon ympäristöimagoon. Varustamolla ei ollut hänestä muuta vaihtoehtoa, koska Viro ja Puola eivät voineet vastaanottaa jätettä.

Birka Cruises ja Birka Princess saivat vuonna 2000 ruotsalaisen ympäristödiplomin. Aluksen typpioksidipäästöt olivat tuolloin alhaisemmat kuin millään muulla Ruotsin vesillä liikennöivällä aluksella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme