Mainos
Mainos

Blair tyytyväinen Tampereen kokoukseen

Englannin pääministeri Tony Blair on tyytyväinen Tampereen EU-huippukokouksen tuloksiin.

-Täällä on saavutettu monet niistä päämääristä, joita odotimmekin, Blair sanoi ensimmäisen kokouspäivän jälkeisessä tiedotustilaisuudessaan.

-Olemme sopineet muun muassa entistä tiiviimmästä poliisiyhteistyöstä järjestäytyneen rikollisuuden kitkemiseksi ja rahanpesun estämiseksi. Lisäksi olemme käyneet hyviä keskusteluja huumerikollisuuden vähentämisestä, Blair sanoi.

Yksi asia Britanniaa kuitenkin yhä kaivertaa erityisesti: -Emme voi hyväksyä sitä, että Ranska ei suostu päästämään brittiläistä lihaa markkinoilleen, Blair painotti.

Ranska on ainoa EU-maa, joka pitää yllä brittiläisen lihan myyntikieltoa. Taustalla on ranskalaisten pelko hullun lehmän taudista. Britannia on valmis viemään lihakiistan korkeimpiin mahdollisiin tuomioasteisiin kääntääksen Ranskan pään asiassa.


-Brittiliha on täysin turvallista lihaa. Olemme tehneet kaikkemme todistaaksemme tämän myös tieteellisin tutkimuksin. Ihmettelen syvästi, miksi Ranskan on vaikea ymmärtää ja hyväksyä tämä, Blair sanoi.

(MTV3-Tomi Lindblom,Tampere)
(Digitaalikameralla otetut kuvat: Rami Niittysalo)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme