Mainos
Mainos

Blogit poikivat yhä enemmän rikosilmoituksia

Blogeja eli verkkopäiväkirjoja koskevia rikosilmoituksia on jätetty poliisille runsaasti.

Blogien sisällöstä on jätetty poliisille tänä vuonna jo 30 rikosilmoitusta, kun aiemmin niitä on tehty vuosittain alle 40. Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen mukaan todellinen määrä voi olla vielä tätäkin suurempi, sillä kaikkiin tutkintapyyntöihin ei kirjata sanaa blogi.

Yleisimmin poliisi tutkii kirjoittelua joko kunnianloukkauksina tai laittomina uhkauksina. Kunnianloukkauksen rangaistuksen ovat lainsäädännön mukaan sakkoa tai vankeutta enintään kuusi kuukautta. Laittomassa uhkauksessa rangaistukset ovat puolestaan sakkoa tai vankeutta enintään kaksi vuotta.

Ensimmäinen tuomio blogikirjoittelusta annettiin vuonna 2005. Tunnetuin ja tuorein blogikirjoittelun poikima oikeustapaus lienee kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-ahoa vastaan nostetut syytteet uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Syyttäjä vaatii Halla-aholle ehdollista vankeutta. Helsingin käräjäoikeus antaa tuomion ensi tiistaina.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme