Mainos
Mainos

Blue1:n lennot palaavat normaaleiksi

Blue1:n lentäjien lakkouhka on peruuntunut. Tilanne voi periatteessa kuitenkin vielä muuttua, sillä Blue1:n lentäjäyhdistys järjestää asiasta lähiaikoina jäsenäänestyksen, ennen kuin sopimus voidaan allekirjoittaa.

Lentoyhtiö Blue1:n matkustajaliikenne palaa normaaliksi huomiseen mennessä. Lentäjät ja yhtiö pääsivät tänään sopuun alan uudesta työehtosopimuksesta. Samalla lentojen aikatauluja häirinnyt ylityökielto lopetettiin.

Samalla peruuntui alan lakkouhka. Lentäjiä edustava Akavan erityisalat -järjestö kertoi aiemmin päivällä, että neuvottelut olivat katkenneet ja lakkovaroitus jätettäisiin iltapäivällä.

Lentäjäyhdistyksen hallitus suositteli kuitenkin työnantajaa edustavan Palvelualojen toimialaliiton tekemän uuden sopimustarjouksen hyväksymistä.

Tilanne voi periatteessa vielä muuttua, sillä Blue1:n lentäjäyhdistys järjestää asiasta lähiaikoina jäsenäänestyksen, ennen kuin sopimus voidaan allekirjoittaa.

Lentäjien työehtosopimus on pituudeltaan kolme vuotta ja kaksi kuukautta. Sen piirissä on 130 Blue1:n liikennelentäjää.

Lentäjät saivat vaatimiaan muutoksia

Lentäjiä neuvotteluissa edustanut Akavan erityisalojen lakimies Kari Eskolan mukaan nyt saavutetussa ratkaisussa päästiin lähelle lentäjien tavoitteita.

-Sekä taulukkopalkkoihin, työaikakorvauksiin että erilaisiin lisiin sovittiin korotuksia, joilla on myös eläkevaikutuksia.

Työnantajan on määrä ilmoittaa palkankorotusten kustannusvaikutuksista myöhemmin. Lentäjät ovat vaatineet 30-50 prosentin kuoppakorotuksia. Sopimusesityksen korotusten odotetaan olevan 15 prosentin tuntumassa.

Eskolan mukaan sopimus pitää sisällään myös mahdollisuuden päästä osa-aikatyöhön yli 53-vuotiaina. Parannuksia on tulossa myös lentäjien lepoaikoihin. Tavoiteltua ylimääräistä vuosilomaviikkoa ei tule.

Myös Air Finlandin noin 40 lentäjän sopimuksista neuvotellaan edelleen. Siellä työtaistelu-uhkia ei ole esitetty.

Finnairin noin 700 lentäjän sopimukset päättyvät huhtikuun lopussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme