Mainos
Mainos

Blue1:n lentäjät kokevat joutuneensa petetyiksi

Blue1:n lentäjien yhdistyksen tämänpäiväinen mielenilmaus oli protesti yhtiön irtisanomissuunnitelmia vastaan. Yhtiö aikoo irtisanoa enintään 85 henkilöä, joista noin kolmannes on lentäjiä. Blue1:n lentäjien yhdistyksen puheenjohtaja Juhani Lehto sanoo ymmärtävänsä yhtiön vaikean taloustilanteen. Lentäjät kuitenkin tyrmäävät alihankkijoiden käyttämisen samalla, kun henkilökuntaa irtisanotaan.

– Toimintojen tehostaminen on täysin ymmärrettävää tässä kilpailutilanteessa. Se, mitä meidän on vaikea ymmärtää, on että työtä on, mutta se siirretään alihankkijoille, Lehto sanoo.

Lentäjien viisivuotinen työsopimus uusittiin ja sen ehtoja huononnettiin vuosi sitten. Lehdon mukaan myönnytyksiin oltiin valmiita, koska töiden luvattiin jatkuvan.

– Sopimukseen sisällytettiin työnantajan vaatimukset kustannussäästöistä, ja vastineeksi tästä saatiin lupaus työllisyydestä sopimuksen kestoajaksi, Lehto kertoo.

Irtisanomisten myötä lentäjät kokevat joutuneensa petetyiksi.

Blue1:n viestintäjohtaja Tom Christides ei halua kommentoida lentäjien syytöksiä petoksesta sopimusneuvotteluissa.

– En halua ottaa kantaa näihin syytöksiin kun en niitä itse ole nähnyt, Christides toteaa.

– Blue1 on kannattavuuskriisissä tällä hetkellä. Maailma on muuttunut, ja lentoala on murroksessa. Lentohinnat laskevat koko ajan, polttoainehinta on noussut vuodessa rajusti, kilpailu on kiristynyt. Sen takia mekin joudumme muuttamaan reittiverkostoamme ja katsomaan kalustoamme. Pitää myös muokata organisaatiota, että se vastaa tämän päivän tuotantoa, Christides summaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme