Mainos
Mainos

Blue1:n sopimuskiistan ratkaisu jäi huomiseen

Blue1:n lentäjät katsovat, että heidän palkkatasonsa on 30-50 prosenttia alempi kuin muissa lentoyhtiöissä.

Neuvottelut lentoyhtiö Blue1:n liikennelentäjien työehtosopimuksista jatkuvat huomenna. Ratkaisua pyrittiin saamaan aikaan iltapäivällä, mutta lentäjäyhdistys päätti lykätä päätösten tekoa.

Lentäjät ovat pitäneet esillä mahdollisuutta lakkovaroituksen antamiseen. Noin 140:tä lentäjää edustava Akavan erityisalat ilmoitti kuitenkin eilen, että neuvotteluja jatketaan työnantajien uuden palkankorotustarjouksen pohjalta.

Sopimuksen hyväksymisestä tai työtaistelutoimien laajentamisesta kerrotaan huomenna iltapäivällä.

Lentäjät ovat vauhdittaneet työehtosopimusneuvottelujaan ylityökiellolla, joka on aiheuttanut häiriöitä lentojen aikatauluihin. Ylityökielto alkoi 3. tammikuuta, mutta ei ole lehtoyhtiön mukaan aiheuttanut suuria muutoksia lentoihin.

Valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen avustuksella käydyt neuvottelut keskeytettiin viime perjantaina, kun riitahaarukka pysyi liian suurena.

Blue1:n lentäjät katsovat, että heidän palkkatasonsa on 30-50 prosenttia alempi kuin muissa lentoyhtiöissä.

Lentäjät tavoittelevat neuvotteluissa myös ylimääräistä lomaviikkoa kymmenen vuoden palveluksen jälkeen sekä mahdollisuutta siirtyä osa-aikatyöhön yli 50-vuotiaana.

Myös Air Finlandin noin 40 lentäjän sopimuksista neuvotellaan edelleen. Siellä työtaistelu-uhkia ei ole esitetty.

Finnairin noin 700 lentäjän sopimukset päättyvät huhtikuun lopussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme