Mainos
Mainos

Blue1: Omaisten tukeminen ohittaa rahahuolet

Espanjan onnettomuuskoneen tutkinta on vielä pahasti kesken. Espanjalaislehdissä on kuitenkin jo esitelty erilaisia spekulaatioita onnettomuuden syystä - syytettynä ovat olleet muun muassa virheet teknisessä tutkinnassa ja henkilökunnan väsyminen tiukkoihin työoloihin.

Onnettomuuskone MD-82 oli lentoyhtiö Spanairin, jonka puolestaan omistaa SAS. Suomalainen Blue1 on samalla tavoin SAS:n tytäryhtiö. MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Blue1:n viestintäpäällikkö Tom Christides ei halua vielä spekuloida onnettomuuden syytä.

- Vakava onnettomuus on pahinta, mitä lentoyhtiölle voi käydä, ja nyt niin on käynyt meidän siskollemme. Yhtiön tärkein tehtävä on omaisten hoitaminen ja tukeminen, jotta he pääsevät aloittamaan surutyön. Me viemme omaisia onnettomuuspaikalle, pidämme kädestä kiinni, muistutamme syömään ja juomaan, Christides kertoo.

Christides vakuuttaa, että Spanairin henkilökunta ei ole ollut liian tiukoilla yhtiön säästökuurin vuoksi. Onnettomuudella voi olla taloudellisia vaikutuksia myös koko konserniin, mutta viestintäpäällikön mukaan nyt on liian varhaista ajatella rahaa.

Eurooppalaista lentomatkustamista on pidetty turvallisena, mutta turmat tuovat aina kolhuja mielikuvaan.

- Jokainen onnettomuus on liikaa, mutta lentäminen on yhä maailman turvallisin tapa matkustaa. Tämä on tiukka paikka yhtiölle, mutta rankempaa se on omaisille, Christides summaa.

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme