Mainos
Mainos

Bodom-jutun jatko ratkeaa ylihuomenna

Syyttäjät eivät ole vielä kertoneet, valittavatko he tuomiosta hovioikeuteen.

Bodominjärven murhaoikeudenkäynnin syyttäjät paljastavat torstaina aamutuimaan, aikovatko he valittaa Espoon käräjäoikeuden päätöksestä hovioikeuteen. Espoon kihlakunnansyyttäjä Heli Haapalehto ei vielä suostu kommentoimaan suuntaan tai toiseen sitä, onko päätös ylipäätään jo tehty.

Käräjäoikeus vapautti viime perjantaina espoolaisen Nils Gustafssonin murhasyytteistä. Oikeus katsoi, että Gustafsson oli kolmen toverinsa tapaan ulkopuolisen hyökkääjän uhri Bodominjärvellä helluntaina 1960.

Käräjäoikeuden päätös kaatoi Bodom-syytteet rytinällä. Vapauttavan tuomion perustelut saivat perjantaina syyttäjät Tom Ifströmin ja Heli Haapalehdon vaitonaisiksi. He eivät osanneet tuolloin sanoa, valitetaanko tuomiosta hovioikeuteen.

Myös omaisten asianajaja Heikki Lampela oli vielä epävarma ja katsoi, että valittaminen edellyttäisi virheiden löytämistä käräjäoikeuden päätöksestä. Lampela sanoo toimivansa nyt samansuuntaisesti syyttäjien päätöksen kanssa. Jos syyttäjät valittavat päätöksestä, juttu puidaan uudelleen alusta loppuun Helsingin hovioikeudessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme