Mainos
Mainos

Bodom-oikeudenkäyntiä arvostelleelle Santaselle moitteet

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalskeen mukaan syyttäjän ei pidä käydä oikeutta oikeudenkäynnin ulkopuolella julkisuudessa.

Jyväskylän kihlakunnansyyttäjä Olli Santanen sai moitteet julkisuudessa esittämistään sanankäänteistä Bodomjärven tapausta käsitelleen oikeudenkäynnin tiimoilta.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalskeen mielestä Santanen ei toiminut hyvän syyttäjätavan mukaan, kun hän arvosteli kovin sanankääntein viranomaisten toimintaa Bodom-jutussa.

Santanen on esittänyt julkisuudessa käsityksiään muun muassa oikeudenkäynnin tarpeellisuudesta, syyttäjän toiminnasta ja näytön arvioinnista. Santanen ei ollut Bodom-jutussa syyttäjänä.

Kalske toteaa, että syyttäjän ei pidä käydä oikeutta oikeudenkäynnin ulkopuolella julkisuudessa. Apulaisvaltakunnansyyttäjän mielestä kaikkien syyttäjien on vaalittava asioiden käsittelyrauhaa tuomioistuimissa.

Santanen on kannellut valtakunnansyyttäjän menettelystä. Hän katsonut valtakunnansyyttäjän puuttuneen hänen sananvapauteensa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot