Mainos
Mainos

Bodom-oikeudenkäyntiä arvostelleelle Santaselle moitteet

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalskeen mukaan syyttäjän ei pidä käydä oikeutta oikeudenkäynnin ulkopuolella julkisuudessa.

Jyväskylän kihlakunnansyyttäjä Olli Santanen sai moitteet julkisuudessa esittämistään sanankäänteistä Bodomjärven tapausta käsitelleen oikeudenkäynnin tiimoilta.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalskeen mielestä Santanen ei toiminut hyvän syyttäjätavan mukaan, kun hän arvosteli kovin sanankääntein viranomaisten toimintaa Bodom-jutussa.

Santanen on esittänyt julkisuudessa käsityksiään muun muassa oikeudenkäynnin tarpeellisuudesta, syyttäjän toiminnasta ja näytön arvioinnista. Santanen ei ollut Bodom-jutussa syyttäjänä.

Kalske toteaa, että syyttäjän ei pidä käydä oikeutta oikeudenkäynnin ulkopuolella julkisuudessa. Apulaisvaltakunnansyyttäjän mielestä kaikkien syyttäjien on vaalittava asioiden käsittelyrauhaa tuomioistuimissa.

Santanen on kannellut valtakunnansyyttäjän menettelystä. Hän katsonut valtakunnansyyttäjän puuttuneen hänen sananvapauteensa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme