Mainos
Mainos

Bodom-oikeudesta lankeaa jättilasku veronmaksajille

Suurin osa summasta koostuu murhasyytteistä vapautetun Nils Gustafssonin puolustuksesta.

Bodominjärven murhaoikeudenkäynnistä lankeaa suuri lasku valtion ja viime kädessä veronmaksajien harteille. Pelkästään asianajajien kulut kiipeävät 150 000 euron yli.

Suurin osa summasta koostuu murhasyytteistä vapautetun Nils Gustafssonin puolustuksesta, joka maksoi yli 122 000 euroa.

Gustafsson voi hakea korvausta valtiolta aiheettomasta vapaudenmenetyksestä, jos tapaus ei siirry enää hovioikeuden käsittelyyn. Tavallisesti maksetun korvauksen määrä on 100 euroa vuorokaudessa.

Lisäksi nousee esille kysymys julkisen vallan vastuusta. Turun rikosoikeuden professori Ari-Matti Nuutilan mukaan julkinen valta eli valtio ei vastaa maineen menetyksestä, jos kukaan ei ole syyllistynyt virkavirheeseen.

Tapetille nousee myös Bodom-jupakan käsittely tiedotusvälineissä ja mahdollinen kunnianloukkaus.

Gustafssonin puolustusasianajaja Riitta Leppiniemi sanoo, että ei ole vielä keskustellut päämiehensä kanssa siitä, haetaanko korvauksia julkisuuden mahdollisesti aiheuttamasta kärsimyksestä.

Kunnianloukkausjutusta Leppiniemi puhuu kuitenkin mahdollisena vaihtoehtona, jota Gustafsson voi miettiä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot