Mainos
Mainos

Bodomin surmien esitutkinta valmis

Poliisi epäilee yhä espoolaista Nils Gustafssonia kolmesta murhasta.

Keskusrikospoliisi on saanut valmiiksi Bodominjärven surmien esitutkinnan. Poliisi epäilee yhä espoolaista Nils Gustafssonia kolmesta murhasta.

-Kyllä siinä mielessä mikään ei ole muuttunut. Esitutkinnan tuloksena esitämme häntä epäillyksi näistä rikoksista, sanoo rikosylikomisario Tero Haapala KRP:stä.

Poliisi on yksityiskohdista vaitonainen, mutta MTV:n uutisten tietojen mukaan mitään yksittäistä läpimurtoa ei teknisissä tutkimuksissa ole saatu. Kyse on monien pienten palasten summasta ja muut vaihtoehdot kuin Gustafssonin syyllisyys on suljettu pois.

Tutkinnanjohtaja arvioi, että nykyteknologia toi mahdollisuuden tehdä johtopäätöksiä, jollaisiin surmien tekoaikaan ei olisi kyetty.

-Tapahtumapaikalta kerättyä materiaalia oli yllättävän paljon tallella. Nyt tuli todistettua, että yli 40 vuoden takaisista näytteistä ja materiaaleista osa oli edelleen kelvollista tutkittavaksi ja niistä saatiin tuloksia, Haapala kertoo.

Asia siirtyy nyt Espoon kihlakunnan syyttäjänvirastoon syyteharkintaan. Esitutkinta-aineisto lähetetään tänään myös epäillylle. Aineisto on toistaiseksi kokonaan salassa pidettävää.

Haapalan mukaan syytteen aikataulusta ei ole toistaiseksi tietoa.

Hieman yli 60-vuotias Gustafsson on koko ajan kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin.

-Kiistäminen on edelleen voimassa. Muuta en pysty kommentoimaan, sillä en ole vielä tutustunut esitutkinta-aineistoon, Kiinasta lomamatkalta tavoitettu Gustafssonin asianajaja Riitta Leppiniemi sanoi.

Bodomin uhrien omaisten asianajaja Heikki Lampela sanoo, että omaisten suhtautuminen murhien uuteen käsittelyyn on ristiriitaista.

-Vainajien omaisista isät ja äidit ovat jo kuolleet. Jäljellä on vain siskoja ja veljiä, joiden suhtautuminen on kaksijakoista. Osa on tyytyväinen, että saadaan vastauksia kauan askarruttaneisiin kysymyksiin ja osa ei taas halua, että vanhoja haavoja avattaisiin ja asiaa ruvetaan uudestaan tarkastelemaan.

Kolme telttaretkellä ollutta nuorta sai surmansa Espoon Bodominjärven rannalla kesäkuussa vuonna 1960.

Henkirikos oli pitkään pimennossa, kunnes poliisi sai siihen uutta valoa viime keväänä. Tuolloin Espoon käräjäoikeus vangitsi neljännen teltassa olleen, Gustafssonin, murhista epäiltynä. Gustafssonin vangitseminen muuttui pian matkustuskielloksi, joka sekin purettiin viime kesänä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 24.03.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme