Mainos
Mainos

Boeing-lentokoneiden hiusmurtumakohu: Suomi ei tee erityistarkastusta koneille

Suomi ei järjestä erityistarkastusta Boeing-lentokoneille. Asia tuli ajankohtaiseksi, kun Yhdysvaltain hallitus määräsi vanhoja Boeing 737 -koneita erityistarkastukseen. Konetyypin koneista on löydetty hiusmurtumia.

- Suomeen ei ole rekisteröitynä lainkaan näiden vanhojen sarjojen Boeing 737 -koneita. Siten meillä ei ole tarvetta erityistarkastuksille, kertoo Liikenteen turvallisuusviraston Trafin lentokelpoisuusosaston johtaja Ari Vahtera.

Hän korostaa, että kaikki Suomen Boeing-koneet ovat suhteellisen uusia.

- Ilmi tullut ongelma koskee vanhoja koneita. Kyse on väsymismurtumista.

Yhdysvallat määräsi erityistarkastukseen vanhat Boeing 737 -koneen sarjat 300, 400 ja 500. Nämä lentokoneet ovat yleisesti käytössä.

- Näin ollen joku lentoyhtiö saattaa käyttää näiden sarjojen konetta Suomenkin liikenteessään. Tällöin eritystarkastuksen kuitenkin tekee se maa, johon lentokone on rekisteröity, Vahtera kertoo.

Hänen mukaansa on myös täysi syy uskoa, että tarkastukset tehdään Yhdysvaltojen lisäksi kansainvälisesti.

- Maailmanlaajuinen yleisperiaate on, että jos lentokoneen suunnitteluvaltio antaa sille lentokelpoisuuden määräyksiä, niitä pitää noudattaa kaikissa maissa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme