Mainos
Mainos

Boistön kalastaja: "Erityissanoma oli, etten saa puhua mitään"

Loviisan edustalla sijaitsevalla Boistön saarella pidetystä salaisesta Ukraina-kokouksesta tihkuu vain vähän tietoa, mutta kalaa siellä ainakin syötiin. 

Boistön lähistöllä asuva kalastaja Mikael Lindholm toimittaa säännöllisesti saaren kokousvieraille kalaa. 

– Tilaisuuteen kesäkuun lopussa toimitin pyytämääni kalaa. Kyseessä oli ainoa kerta, kun minulle sanottiin erityissanomana, ettei tästä tilaisuudesta saa puhua mitään. Minulle ei kerrottu mitään muuta kuin että ulkoministeriö on sen tilannut. Eilisen uutisoinnin jälkeen vasta selvisi, keitä siellä oli ollut, Lindholm sanoo.

Kalastajan kuitistakaan ei voi päätellä tarkempia kalansyöjien määriä. 

– Satuin katsomaan eilen laskusta, että sinne meni 4,5 kiloa pippurisavulohta, 2 kiloa graavisiikaa, 2 kiloa graavattua meritaimenta ja 6,5 kiloa tuoretta lohifilettä. Siinä on kuitenkin voinut olla myös samassa kaloja, joita käytetään myöhemmin.

Mikael Lindholm asuu noin kilometrin päässä Boistön saaresta. Talosta ja rannasta on suora näkökenttä saarelle. 

– En ole niin utelias, että kyselisin saaren henkilökunnalta arvovieraista, Lindholm sanoo. – Siellä on lippu salossa, kun on vieraita. Mutta ei siellä ole näkynyt mitään sen kummallisempaa. 

Yksityiskäytössä olevalla vanhalla luotsisaarella järjestettiin kesäkuussa matalan profiilin Ukraina-kokous. Neuvonpitoon osallistui niin Venäjän kuin Yhdysvaltain edustajia, joilla on suorat yhteydet omiin hallituksiinsa, mutta ei diplomaattista asemaa.

AIHEESTA LISÄÄ MTV UUTISLIVESSÄ KELLO 15:

MTV Uutislivessä kello 15 toimittaja Saara Rantanen käy tutustumassa Boistön saareen. 

Studiossa Pertti Salolainen kommentoi, mitä kyseisen kaltaisissa neuvotteluissa tapahtuu ja mitä tehdään, jotta neuvottelijat viihtyvät. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot