Mainos
Mainos

Boko Haram vaatii miljoonia vastineeksi kaksi vuotta sitten siepatuista koulutytöistä

Nigerialainen terroristijärjestö Boko Haram vaatii lähes 40 miljoonaa puntaa  eli lnoin 49,5 miljoonaa euroa vastineeksi kaksi vuotta sitten kaappaamistan koulutytöistä. 

The Independent -julkaisu kertoo, että nigerialainen terroristijärjestö Boko Haram on lähestynyt salaa Nigerian hallitusta. Lehtitietojen mukaan järjestö olisi valmis vapauttamaan kaksi vuotta sitten kidnappaamansa koulutytöt valtavia lunnaita vastan. Järjestö vaatii tytöistä 40 miljoonaa puntaa eli noin 49,5 miljoonaa euroa.

Torstaina tulee kuluneeksi kaksi vuotta siitä, kun terroristit kaappasivat 276 koulutyttöä Chibokissa Pohjois-Nigeriassa sijaitsevasta sisäoppilaitoksesta.

57 tyttöä pääsi karkuun sieppaajiaan, mutta vielä kahden vuodenkin päästä 219 koulutytön olinpaikkaa ei tiedetä. 

Lopuista tytöistä ei ole kuultu sen jälkeen, kun he näkyivät Boko Haramin toukokuussa 2014 julkaisemalla nettivideolla. Videolla Boko Haramin johtaja julisti, että tytöt on jaettu taistelijoille seksiorjiksi ja käännytetty islamiin.

Lehtitietojen mukaan Boko Haram todennäköisesti vartioi kadonneita tyttöjä erittäin tarkasti, varsinkin kun paljon julkisuutta maailmanlaajuisesti saaneet tytöt ovat järjestön näkökulmasta strategisesti tärkeitä.

Tammikuussa 2016 maan presidentti  Muhammadu Buhari lupasi aloittaa uuden tutkinnan tavattuaan tyttöjen perheitä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme