Mainos
Mainos

Bonukset loman siirrosta vieraita suomalaishoitajille

Sosiaali- ja terveysalaa edustavan Tehyn tietoon ei ole tullut, että Suomessa hoitohenkilöstöä houkuteltaisiin rahalla siirtämään lomiaan lomakauden ulkopuolelle.

Ruotsin radio kertoi aiemmin tänään, että Ruotsissa sairaaloiden ja terveyskeskusten hoitajia houkutellaan siirtämään lomansa kesästä muuhun ajankohtaan tukevien palkanlisien avulla. Bonukset vaihtelevat tuhannesta jopa 2500 euroon viikolta.

Suomessa vuosilomalaki lähtee siitä, että työnantaja määrää vuosiloman ajankohdan, kertoo järjestön edunvalvonnasta vastaava johtaja Jukka Maarianvaara.  

- Työntekijöitä kuultuaan työnantaja sijoittaa lomat siten kuin on toiminnan kannalta järkevää.  

Esimerkiksi Helsingin sairaanhoitopiirissä ensin sovitaan, mitä toimintoja pidetään auki ja sen jälkeen ryhdytään järjestämään lomakautta. Tarvetta erityisille kannustimille ei ole noussut esiin, sanoo Husin henkilöstöjohtaja Outi Sonkeri.  

Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä ei toivota lomien hajautusta vaan niiden keskittämistä.  

- Lomat yritetään keskittää kesään, jolloin osastoja on suljettuna. Lisäksi suositaan, että palkattomat lomat pidetään tässä yhteydessä, kertoo viestintäpäällikkö Elina Kinnunen.  

Pirkanmaalla on kannustettu henkilökuntaa säästövapaiden pitoon, koska niistä syntyy taseeseen lomapalkkavelkaa. Kinnusen mukaan piirissä lasketaan olevan 27 000 lomapäivää säästössä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme