Mainos
Mainos

"Bordellikeskustelu mieskeskeistä"

Vihreät Naiset ry paheksuu prostituutiokeskustelun mieskeskeisyyttä. - Kenellekään ei ole tullut mieleen kysyä, minkälaisia ovat naisten seksuaaliset tarpeet ja mitä naiset miehiltä toivovat, yhdistys huomauttaa tiedotteessaan.

Yhdistys hermostui Ilta-Sanomien artikkelista, jossa kerrottiin Vihreiden puheenjohtaja Osmo Soininvaaran pitävän yhteiskunnan valvomia ilotaloja harkinnanarvoisena vaihtoehtona.

Vihreät Naiset ry:n mukaan bordellien laillistaminen lisäisi sallivaa suhtautumista naiseen kauppatavarana. -Jos tälle linjalle lähdetään, kannattaa viedä biologismi loppuun saakka: kädellisten maailmassa vain johtava uros saa naaraansa, muut joutuvat masturboimaan, yhdistys kärjistää.

Soininvaara kiistää kannattavansa ilotaloja

Myöhemmin päivällä antamassaan tiedotteessa Soininvaara kiistää kannattavansa Suomeen saksalaistyyppisiä ilotaloja. Hän moittii Ilta-Sanomien kirjoittaneen omiaan tämänpäiväisessä jutussaan. Soininvaara sanoo nyt tiedotteessaan, että prostituutio on joko kiellettävä kuten Ruotsissa tai ala on saatava sääntelyn ja valvonnan piiriin.

-Julkisten ilotalojen perustaminen olisi väärä viesti, eikä niitä siksi tule edes harkita, Soininvaara toteaa.

Soininvaaran lehtihaastattelusta hermostuivat myös mm. tasa-arvoasian neuvottelukunnan tanen puheenjohtaja kansanedustaja Tuula Haatainen ja kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen.

Haatainen ihmetteli, onko entinen tasa-arvoministeri unohtanut kansainväliset sopimukset, joihin olemme sitoutuneet seksikaupan vähentämiseksi. Räsänen katsoi, että lailliset ilotalot tekisivät valtiosta sutenöörin. Esimerkiksi Saksassa ja Hollannissa, joissa on ajauduttu laillistettuihin ilotaloihin, katukauppa kaikkine lieveilmiöineen jatkuu, hän huomautti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme