Mainos
Mainos

Botnian Kemin tehtaat jälleen toimintaan

Kemin Botnian kartonki- ja sellutehdas on saatu jälleen toimintaan keskiviikkoiltana tapahtuneen tulipalon jälkeen. Finnforestin saha on edelleen pysähdyksissä.

Botnian kartonki- ja sellutehdas Kemissä on saatu käyntiin keskiviikkoiltana sattuneen tulipalon jälkeen. Tehtaanjohtaja Sami Saarelan mukaan koneet saatiin käynnistettyä aamuseitsemään mennessä. Finnforestin Karihaaran saha on edelleen pysähdyksissä.

Metsä-Botnian Kemin tehtaalla syttyi keskiviikkoiltana kuljetinpalo, jossa tuhoutui sata metriä kuori- ja hakekuljetinta, sekä Finnforestin sahalle menevä sähkönsyöttökaapeli. Uuden kaapelin veto sahalle aloitetaan tänään.

Sahan seisokki ei Saarelan mukaan vaaranna tehtaan toimintaa, koska tehtaalla on myös oma hakkeen tuotanto. Finnforestin sahalta tuleva hake kuljetetaan tehtaalle kuorma-autoilla, kunnes hakekuljettimen vauriot saadaan korjattua.

Palossa ei sattunut henkilövahinkoja. Materiaali- ja keskeytysvahingot nousevat yli 1,5 miljoonaan euroon. Tulipalon syttymissyytä selvitetään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme