Mainos
Mainos

Brax: EU:n perustuslaissa kyse myös puolustuksesta

Kansanedustaja Tuija Braxin mielestä EU:n tulevaisuutta koskevaa keskustelua pitäisi laajentaa koskemaan myös yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan paikkaa ja roolia EU:n perustuslaissa ja kompetenssilistassa.

-Asiasta saatetaan tehdä kauaskantoisia päätöksiä jo Nizzassa joulukuun alussa, Brax totesi tänään Helsingissä vihreiden puoluevaltuuskunnan kokouksessa käyttämässään puheenvuorossa.

-Minusta näyttää, että Suomi on jo jonkin aikaa ollut niin läheisessä yhteistyössä Naton kanssa, että nykytilan ja jäsenyyden välillä ei ole suuriakaan käytännön eroja. Samaan aikaan EU:sta ollaan rakentamassa ulko- ja turvallisuuspoliittista yhteisöä. Jos Suomi hyväksyy tämän, se voisi myös sanoa sen suoraan, Brax sanoi.

-Jos Suomi taas vastustaa tätä kehitystä, olisi kiire määritellä se viimeinen raja, jota pidemmälle ulko- ja turvallisuuspoliittinen yhteistyö ei voi mennä, Brax totesi.

Vihreiden europarlamentaarikko Matti Wuori kuvaili omassa puheenvuorossaan EU:n yhteistä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa "Troijan puuhevoseksi", joka vie pienet puolueettomat maat väistämättä läheiseen yhteyteen Naton kanssa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot