Mainos
Mainos

Brax haluaa selvittää kansanäänestysten lisäämistä

Oikeusministeri Tuija Brax ei halua vielä ottaa kantaa siihen, minkälaisista asioista tulevaisuudessa voitaisiin äänestää.

Oikeusministeri Tuija Braxin (vihr.) mukaan valtiolliset kansanäänestykset ja kansanaloitteet voisivat olla yksi tapa lisätä kansalaisten yhteiskunnallista osallistumista.

Brax ei kuitenkaan halua kommentoida sitä, minkälaisista asioista kansanäänestyksiä voitaisiin tulevaisuudessa järjestää.

- Tuohon en vastaa, sillä se viittaisi siihen, että olisin ajamassa jotain tiettyä mallia. Nyt on sellainen vaihe, että mietitään kaikkia vaihtoehtoja, Brax sanoo Helsingin Sanomille.

Aiemmin on pohdittu sitä, pitäisikö Suomen mahdollisesta Nato-jäsenyydestä järjestää neuvoa-antava kansanäänestys. Äänestyksen järjestäminen saa laajaa kannatusta eduskuntapuolueilta.

Brax on aikaisemmin ilmoittanut, että oikeusministeriössä on aloitettu laaja selvitystyö perustuslain toimivuudesta. Käytännössä työ ei ole vielä alkanut, eikä ministeri ole antanut kansanäänestysten ja -aloitteiden selvittämisestä erillistä toimeksiantoa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme