Mainos
Mainos

Britanniaan matkustavat tarkastetaan perusteellisesti

Viranomaisten korotetun valmiuden takia matkatavaroita ei saa jättää hetkeksikään vartioimatta turhien hälytysten välttämiseksi, todetaan Suomen ulkoministeriön matkustustiedotteessa.

Isoon-Britanniaan matkustavien suomalaisten on syytä perillä varautua perusteellisiin turvatarkastuksiin ja niistä johtuviin huomattaviinkin viiveisiin. Viranomaisten korotetun valmiuden takia matkatavaroita ei saa jättää hetkeksikään vartioimatta turhien hälytysten välttämiseksi, todetaan Suomen ulkoministeriön matkustustiedotteessa.

Ministeriö päivitti Britanniaa koskevan matkustustiedotteen torstaina illansuussa, kun eri puolilla Lontoon keskustaa oli aiemmin päivällä tapahtunut neljä räjähdystä.

Kansainvälisen terrorismin uhan takia turvatoimia on tiukennettu entisestään etenkin Lontoossa ja lentokentillä.

Ulkoministeriö (UM) kehottaa Britanniassa oleskelevia tai sinne aikovia seuraamaan tiedotusvälineitä, esimerkiksi BBC:n uutisia sekä muita radio- ja televisiouutisia. UM muistuttaa, että ensisijainen vastuu Ison-Britannian alueella olevien henkilöiden turvallisuudesta on maan omilla viranomaisilla, joiden antamia ohjeita on noudatettava.

Lisätietoja terrorismin ehkäisystä löytyy Ison-Britannian viranomaisten verkkosivuilta osoitteesta: http://www.homeoffice.gov.uk/terrorism/index.html.

Suomen Lontoon-suurlähetystön keskuksen puhelinnumero on: +442078386200.

Suomen ulkoministeriön nettisivut puolestaan löytyvät osoitteesta: www.formin.fi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme