Mainos
Mainos

Britannian myrskyn riekaleet saapumassa Suomeen - sunnuntaina alkaa tapahtua

Etelä-Suomen koululaisten talviloma alkaa pilvisessä ja lauhassa säässä, mutta ylihuomenna sunnuntaina säässä alkaa tapahtua.

Jo tänään perjantaina Lapissa on sadellut lunta, mikä on huonontanut monin paikoin ajokeliä. MTV:n meteorologi Markus Mäntykannas ennustaa viikonlopun parasta ajokeliä huomiselle lauantaille.

– Menoliikenteen kannalta lauantai on paras päivä. Lauantai on sään puolesta myös viikonlopun mukavin ulkoilupäivä. Koko maassa on poutaista ja pilvipeite paikoin rakoilee, Mäntykannas sanoo.

Illaksi tuulet alkavat kuitenkin voimistua lännessä, ja lumisateet saapuvat sinne viimeistään myöhään lauantai-iltana. Kyse on samasta matalapaineesta, jonka myrskytuulet riepottelevat perjantaina Britanniaa.

– Suomeen se saapuu toki heikentyneenä, mutta merialueilla tuulet voimistuvat koviksi ja Suomeen leviää lännestä aika muhkean oloinen sadealue.

Lunta, räntää ja vettä

Runsaimmat sateet näyttäisivät osuvan eteläiseen Suomeen, ja luvassa on niin lunta, räntää kuin vettäkin. Mäntykannas varoittaakin, että sunnuntain ajokeli voi olla monin paikoin kehno.

– Sadealueen jälkipuolella lämpötila kohoaa etelässä ja lännessä plusasteille, mutta idässä ja pohjoisessa on pikkupakkasta. Sunnuntaina iltapäivällä lumisateita saadaan vielä idässä ja pohjoisessa.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme