Mainos
Mainos

Britannian terroristiepäillyistä ei huolta suomalaisille

Suomalaisilla ei keskusrikospoliisin mukaan ole syytä huoleen Britanniassa pidätettyjen terroristiepäiltyjen suhteen. Britannian poliisi pidätti viime viikolla kaksi parikymppistä miestä Manchesterin lentokentällä, kun he olivat matkustamassa Suomeen. Myöhemmin poliisi pidätti vielä kolmannen samanikäisen miehen Accringtonissa.

Rikosylikomisario Tero Haapalan mukaan tutkinnassa ei ole kysymys terrorismista Suomessa.

Miesten epäillään lähettäneen tammikuussa islamilaiselle internetsivustolle viestin, jossa he uhkasivat tappaa Britannian pääministerin Gordon Brownin ja tämän edeltäjän Tony Blairin, jos maa ei vedä joukkojaan Irakista ja Afganistanista.

Brittiviestimien mukaan tutkijoita on lähtenyt Pohjoismaihin selvittämään tapausta. Suojelupoliisi ja keskusrikospoliisi ovat lupautuneet antamaan asian tutkinnassa virka-apua Britannian poliisille.

Haapalan mukaan Suomen viranomaiset eivät voi tiedottaa itse tutkinnan etenemisestä, sillä tällaisissa tapauksissa tutkinnasta tiedottaa aina virka-apua pyytäneen maan poliisi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme