Mainos
Mainos

Brittiministeri ehdottaa uutta kansanäänestystä EU-eron ehdoista

Britannian terveysministeri Jeremy Hunt on nostanut esiin mahdollisuuden uudesta kansanäänestyksestä, jossa päätettäisiin Britannian EU-eron ehdoista.

Hunt kirjoittaa Telegraph-lehdessä, että Britannian ei tule kiirehtiä eroilmoitustaan EU:lle, vaan erosopimuksesta tulee neuvotella ensin. Tämän jälkeen kansa saisi päättää erosopimuksen ehdoista joko kansanäänestyksellä tai vaikuttamalla konservatiivipuolueen ohjelmaan uusissa parlamenttivaaleissa.

Hunt odottaa EU:n tarjoavan briteille "Norja plus" -mallista sopimusta. Norja ei kuulu EU:hun, mutta se on Eta-alueen jäsen ja noudattaa suurilta osin EU-lainsäädäntöä. Huntin mukaan sopimuksen avainkohtia olisivat Britannian rajoittamaton pääsy EU:n sisämarkkinoille, mutta myös "järkevä kompromissi" vapaan liikkuvuuden sääntöjen suhteen. Huntin mukaan EU-eropäätöksestä eli brexitistä tulee pitää kiinni.

Hunt on ilmoittanut harkitsevansa ehdokkuutta konservatiivipuolueen johtajaksi. Nykyinen puheenjohtaja pääministeri David Cameron jättää paikkansa syksyllä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme