Mainos
Mainos

Brittipoliisi laajensi tutkimustaan lehdistön tiedonhankinnasta

Britannian poliisi on laajentanut tutkintaansa maan lehdistön tiedonhankintatavoista mediamoguli Rupert Murdochin imperiumin ulkopuolelle.

Poliisi on pyytänyt nähtäväkseen raportin, jonka Britannian tiedonvälitystä valvova viranomainen ICO laati vuonna 2006. Raportti tarkastelee yksityisten tietojen laitonta jakamista muun muassa mediassa ja yritysmaailmassa.

Se sisältää myös listan siitä, mitkä tiedotusvälineet pyysivät yksityisetsiviä hankkimaan niille luottamuksellista tietoa.

Listan mukaan eniten toimeksiantoja, 952, oli Daily Mail -lehdellä. Seuraavaksi sijoittuivat tabloid-lehdet People ja Daily Mirror, jotka molemmat ovat Trinity Mirror Group -yhtymän omistamia.

Salakuuntelukohun kaatama News of the World oli listalla vasta viides. Se oli tilannut 228 tutkimusta. Yhteensä tutkimuksia oli tilannut 32 lehteä.

ICO:n mukaan lista luovutettiin poliisille kolme kuukautta sitten. Poliisi ei ole kommentoinut meneillään olevaa tutkimusta.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme