Mainos
Mainos

Brittitutkimus: Proteiinijuomat ovatkin haitallista humpuukia?

Protetiinia pidetään tarpeellisena erityisesti urheilijoille, ja markkinoilla onkin monenlaista patukkaa ja juomaa proteiinintarvetta täyttämään.

Nyt brittitutkimus kuitenkin osoittaa, että proteiinipitoiset urheilujuomat eivät todellisuudessa olekaan hyödyksi urheilusuoritukselle. Bathin yliopiston tutkimusten mukaan juomilta ei kuitenkaan kannata odottaa taianomaista vaikutusta, sillä niiden nauttiminen vastaa korkeintaan tasapainoista, proteiinipitoista ruokavaliota.

– Proteiinijuomien hyödyistä ei yksinkertaisesti ole olemassa tieteellisiä todisteita. Proteiini on tärkeä osa ruokavaliota, mutta urheilijat saavat yleensä aivan tarpeeksi sitä syömistään ruoista. Juomia ei siis tarvita, sanoo tutkimuksen johtaja, tohtori James Betts.

Bettsin mukaan jokaisen tulisi harkita tarkkaan juomien nauttimista ja punnita niiden hyödyt ja mahdolliset haitat. Osa urheiluvalmisteista saattaa jopa sisältää piilotettuja ainesosia, kuten anabolisia hormoneja.

– Aiempi analyysi paljasti, että noin 10-20 prosenttia urheiluvalmisteista sisältää anabolisia hormoneja kuten testosteronia ja nadrolonia , joita ei ole merkitty ainesosaluetteloon, Betts sanoo.

Daily Mailin mukaan yliopiston tutkimus tullaan julkaisemaan seuraavassa Medicine & Science in Sport & Exercise –julkaisussa.

Lue alkuperäinen juttu MTV3:n Makuja-sivustolta

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme