Mainos
Mainos

"Broilerien lasinsirut luultavasti sabotaasia"

Ruotsissa ja Tanskassa on löytynyt lasinsiruja useista broilereista.

Lasin palanen tai palasia on löytynyt sekä Saksasta tuodusta pakastebroilerista että ruotsalaisten Kronfågel- ja Lagerbergs-valmistajien tuorebroilereista.

Elintarviketeollisuusliiton toimialapäällikkö Marika Säynevirta uskoo, että kyseessä on sabotaasi.

- Puhdas vahinko on mahdoton ainakin meillä Suomessa, koska tuotantolaitteet ovat ruostumatonta terästä, eikä lasia käsitellä tuotantolinjoilla missään kohtaa. Käytännössä tällainen vahinko voisi sattua, jos esimerkiksi ikkuna rikkoontuisi ja asia jäisi henkilökunnalta huomaamatta, Säynevirta selventää.

Säynevirta pitää tilannetta mahdottomana, koska linjastoa seurataan koko ajan.Lisäksi joissain tuotteissa käytetään metallinpaljastimia, joilla varmistetaan tuotteiden laatua.

- Kyseessä siis kaiketi on tahallinen halu sabotoida tietyn yrityksen tuotteita, Säynevirta arvioi.

Suomessa vastaavia tapauksia ei ole toistaiseksi paljastunut, mutta tuudittautumiseen ei Suomessakaan ole varaa.

- Suomessa tuotantoa tarkkaillaan koko ajan. Jos kyse sabotaasista, en ymmärrä missä vaiheessa lasinsiru tai murska sinne pääsee. Normaalituotannossa ei tällainen ole mahdollista. Suomessa ihmiset tarkastavat elintarvikkeen etenemistä tuontantolinjoilla koko ajan. Mutta periaatteessa tällainen tietysti on mahdollista myös Suomessa, Säynevirta toteaa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot