Mainos
Mainos

Budjetin lähetekeskustelu venyi yömyöhään

Eduskunnassa tiistaista saakka käyty budjetin lähetekeskustelu taukosi viime yönä kello kahdelta. Illan ja yön aikana opposition ja hallituspuolueiden edustajat väittelivät lähinnä hallituksen aluepolitiikan toimivuudesta. Keskustan edustajat vaativat hallitukselta toimia muun muassa muuttoliikkeen hillitsemiseksi. Sekä opposition että hallituksen vasemmistopuolueiden edustajat vastustivat hallituksen budjettiriihessä tekemää päätöstä säästää opiskelijoiden asumistuesta 130 miljoonaa markkaa.

Puheenvuoroissa vaadittiin leikkauksen poistamista ja opiskelijoiden asumislisän tukiprosentin korottamista mielellään samalle tasolle kuin se on yleisessä asumistuessa. Kolme päivää jatkuneessa lähetekeskustelussa on käytetty tähän mennessä 228 puheenvuoroa sekä lisäksi runsaasti ministereiden ja kansanedustajien vastauspuheenvuoroja. Puheenvuorojen ohjepituutena on pidetty kymmentä minuuttia ja vastauspuheenvuorojen kahta minuuttia. Keskustelu jatkuu tänään kello 13 ja puheet pidetään loppuun saakka. Täksi päiväksi siirtyi vielä 52 puheenvuoroa.
(STT)

Eduskunta, istuntosali

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme