Mainos
Mainos

Budjetin palautekeskustelu käyntiin

SDP:n eduskuntaryhmä arvostelee valtiovarainministeriötä virkavallasta ja eduskunnan käsien sitomisesta budjetin viimeistelyssä. Puoliltapäivin alkaneessa budjetin palautekeskustelussa SDP:n ryhmä katsoi ministeriön lähetelleen valtiovarainvaliokunnalle heppoisin perustein eduskuntaa sitovia miljardiluokan korjauskirjeitä ohi hallituksen käsittelyn.

SDP:n ryhmäpuhuja Kari Rajamäki arvioi, että laman varjolla valtiovarainministeriö on päästetty liian pitkälle omalle radalleen.

Keskustan puheenjohtaja Esko Aho puolusti puolueensa markkinoimaa työreformia. Hän huomautti kokoomuksen vaativan seuraavan vaalikauden tavoiteohjelmassaan lähes rajatonta paikallista sopimista. Julkisuuteen tulleiden kannanottojen mukaan on Ahon mielestä kuitenkin syntynyt käsitys, että ay-johtajien lailla kokoomuskin vastustaa paikallisen sopimusoikeuden laajentamista.

Budjetin palautekeskustelu jatkuu myös huomenna. Sen jälkeen alkaa pääluokittainen käsittely. Viimeiset äänestykset on määrä käydä perjantaina tai lauantaina.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme