Mainos
Mainos

Budjetin sorvaus alkaa taas

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö ja ministeri Arja Alho ovat aloittaneet ministeriönsä virkamiesjohdon kanssa ensi vuoden talousarvion käsittelyn. Ministeriön tarkoituksena on pitää kiinni tiukoista menokehyksistä, jotta valtionvelan bruttokansantuoteosuus saadaan kääntymään laskuun hallitusohjelman mukaisesti.

Vaikka verotulojen ennakoidaan kasvavan tuntuvasti, ei se tuo lisää liikkumavaraa, kun velkaantuminen halutaan aisoihin. Ensi vuonna uuden velan määrä on tarkoitus pudottaa alle 30 miljardin markan, kun tänä vuonna määrän ennakoidaan olevan 42 miljardia markkaa.

Huomenta Suomi -lähetyksessä aamulla vieraillut budjettipäällikkö Erkki Virtanen myöntää, että valtion ensi vuoden tulo- ja menoarvio rakentuu reippaiden talouskasvuodotusten varaan. Ministeriössä pidetään kiinni 3,8 prosentin kasvuennusteesta.

- Tällä hetkellä näyttää siltä, että kotimarkkinasektori alkaa todella elää. Siellä on sekä tuotantoa että kysyntää. Jos loppuvuoden talouskasvu käyttäytyy niin kuin oletetaan, 3-4 prosentin talouskasvu on ensi vuonna aivan realistinen, Virtanen vakuutti.
(MTV3/Huomenta Suomi-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme