Mainos
Mainos

Budjettikeskustelulle otettiin lisäaikaa

Budjetin lähetekeskustelu oli tarkoitus viedä loppuun vielä tämän illan aikana. Tämän vuoksi puhemiesneuvosto päätti, että viikon viimeistä istuntoa jatketaan tavanomaista pidempään.

Päätös oli ikävä yllätys monille kansanedustajille, jotka eivät olleet varautuneet poikkeukselliseen järjestelyyn. Istunnon alkaessa tänään puheenvuorojonossa oli vielä 50 nimeä.

Keskustan Mauri Pekkarinen esitti puhemiesneuvostossa, että keskustelua olisi jatkettu normaalissa järjestyksessä ensi tiistain istunnossa.

Vastalauseena puhemiesneuvoston päätökselle Pekkarinen kertoi vetävänsä oman nimensä pois puhujalistalta. Hän pysytteli kuitenkin talossa ja kuunteli keskustelua omassa työhuoneessaan. Opposition edustajia on harmittanut myös se, että hallituspuolueiden sisäinen kinastelu budjetin valmistelusta ja helikopterirahoista vei päähuomion keskustelussa.

Paperiteollisuuden lakkoaalto kuumensi tunteita

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ben Zyskowicz ihmetteli, miten SAK:lainen Paperiliitto voi reagoida työtuomioistuimen tuomioon laittomista lakoista uhkaamalla vielä suuremmalla laittomalla lakolla.

-Miten tällaista voi tapahtua lainalaisessa yhteiskunnassa. Mitä se kertoo Paperiliiton johdon suhtautumisesta lainsäädäntöön ja olemassa olevaan oikeusjärjestykseen, Zyskowicz kyseli.

Zyskowiczin mielestä tilanteesta voi vetää ainakin sen johtopäätöksen, että nykyiset hyvityssakot laittomista lakoista ovat täysin mitättömiä, jotta niillä olisi jokin laittomuuksia ennalta ehkäisevä merkitys.

Lakkokiistan kotipaikalta Nokialta kotoisin oleva Reino Ojala (sd.) tasoitteli, että "harvoin on yhden syy, kun kaksi riitelee". Ojala ihmetteli työnantajapuolen neuvotteluhaluttomuutta. Hän sanoi, että mikään aiempi sopimus ei voi olla "moreeniin hakattu", jos se maksaa 25-26 miljoonaa päivässä.

Keskustan Olavi Ala-Nissilä varoitteli, että nyt nähdyllä asenteella ei ole mitään edellytyksiä pärjätä yhtenäisen rahatalouden oloissa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme