Mainos
Mainos

Budjettilinjaukset saivat kyytiä oppositiolta

Oppositio haukkui odotetusti hallituksen budjettilinjauksia. Opposition mielestä hallituksen budjettilinjauksissa maatalous jätettiin epätietoisuuden valtaan ja köyhyyspaketti unohdettiin.

Eduskunnan keskustelu budjetin kehyksistä oli hallituspuolueille puuduttavaa kuunneltavaa. Oppositiopuolueet kun löysivät moitittavaa kautta linjan. Kokoomus iski keskustaa vyön alle maaseudun tukieuroista ja syytti hallituspuolueita kinastelusta.

- Hallitukselta odotettiin selkeää päätöstä kansallisesta kompensaatiosta. Odotus jatkuu, sillä hallituspuolueet sortuivat keskinäiseen kinasteluun eivätkä päässeet ratkaisuun, kokoomuksen Kari Häkämies heitti.

- Kehysselonteko on kamreeripolitiikkaan kolkoimmillaan, kylmää elämäntapasosialidemokratiaa vailla poliittista kunnianhimoa, perussuomalaisten Timo Soini veisteli.

Edes työllisyyden parantumisesta ei annettu kunniaa hallitukselle. Vastuuministerit itse kiittelivät talouspolitiikkaansa estoitta.

- Tästä hallituskaudesta tulee oppikirjaesimerkki siitä, miten asiat pitää hoitaa ja tehdä oikeita ratkaisuja, pääministeri Matti Vanhanen maalaili.

Oppositiossa budjettilinjaukset oli kuitenkin luettu suurennuslasin kanssa. Moni ihmetteli, minne unohtui köyhyyspaketti.

- Pitää muuttaa sanomisiaan, kunnossa oleva valtiontalous voisi olla köyhän ystävä, mutta toimenne ovat aivan olemattomat, vasemmistoliiton Outi Ojala alleviivasi.

Keskustelussa päästiin myös kuntauudistuksen ongelmien kimppuun. Sen suhteen hallituksessa on kaksi täysin poikkevaa linjaa. Keskusta ei edelleenkään tule hyväksymään pakkoliitoksia, SDP:n mielestä pelkkä palvelurakenteen uudistaminen ei riitä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme