Mainos
Mainos

Budjettilisäyksestä ei syntynyt sopua

Hallituspuolueet jatkavat huomenna neuvotteluja valtion budjettiesitykseen tehtävistä muutoksista. Silloin myös valtiovarainministeri Antti Kalliomäki on mukana.

Antti Kalliomäki

Hallituspuolueiden eduskuntaryhmät jatkoivat tänään neuvottelujaan valtion budjettiesitykseen eduskunnassa tehtävistä muutoksista. Valmista ei vielä syntynyt. Neuvotteluja jatketaan huomenna, jolloin myös valtiovarainministeri Antti Kalliomäki on mukana.

Kalliomäki on edeltäjiensä tapaan jarrutellut eduskuntaryhmien haluja lisätä budjetin menoja tilanteessa, jossa valtio on ottamassa uutta velkaa. Vuosi sitten vastaavassa tilanteessa ryhmien sopimat menonlisäykset olivat lähes 50 miljoonaa euroa ja nyt jäätäneen tämänkin alle.

Vanhastaan tuttua on sekin, että menolisäyksiä on neuvoteltu liikennehankkeisiin sekä lasten ja nuorten psykiatriseen hoitoon. Hallituspuolueilla on ollut myös haluja ohjata avustuksia sivistysjärjestöille sekä seurojen- ja työväentalojen kunnostukseen.

Budjettiesitykseen on tulossa useita muutoksia myös hallituksen aloitteesta. Veroja ja veroluonteisia tuloja arvioidaan kertyvän ensi vuonna 105 miljoonaa euroa vähemmän, kuin alkuperäiseen budjettiesitykseen on kirjattu. Menoissa on vähennyksiä ja lisäyksiä, mutta lopputuloksena on 136 miljoonan vähennys. Menovähennysten taustalla ovat pääosin tarkistetut laskelmat.

Puolustusvoimille ehdotetaan tilausvaltuutta kaksipuolisen taistelun simulointijärjestelmän huollosta ja ylläpidosta. Menoja siitä aiheutuisi vuosina 2005-2013 enintään 18,4 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme