Mainos
Mainos

Budjettiriihestä odotetaan sopuisaa

Budjettiriihen odotetaan sujuvan ilman suuria kiistoja, sillä asioita on valmisteltu pitkään hallituspuolueiden ja ministeriöiden kesken.

Budjetti

Helsingin Säätytalolla tänään alkavista budjettineuvotteluista odotetaan sopuisia. Pahimpia erimielisyyksiä on tasoiteltu jo aiemmin hallituspuolueiden ja ministeriöiden neuvotteluissa.

Ainakin lapsiperheiden aseman parantamiseksi hallituksella on monta ajatusta. Kodinhoidontukea ollaan korottamassa 42 eurolla kuussa. Myös pienten koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaan etsitään liärahaa. Lisäksi pätkätöissä olevien äitiyspäivärahaan haetaan parannuksia. Suunnitelmien takuuksi ollaan perustamassa lapsiasiainvaltuuten virkaa.

Myös liikenteeseen ollaan suuntaamassa tuntuvaa lisärahoitusta. Merkittäviä hankkeita ovat E-18 moottoritien Lohjan ja Muurlan välinen osuus, Helsingin hakamäentie ja Vuosaaren satama.

Rahaa pitäisi löytyä myös rataverkon perusparannuksiin sekä matkustaja-alusten tukeen, joka on tarkoitus kaksinkertaistaa.

Tuloverojen alentamisesta ei alkavissa budjettineuvotteluissa puhuta sillä veronalennuskeskustelut jäävät loppuvuodesta mahdollisesti syntyvän keskitetyn tuloratkaisun yhteyteen. Eduskunta saa ensi vuoden budjetin ihmeteltäväkseen syyskuun alussa.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 18.08.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot