Mainos
Mainos

Budjettiriihi alkaa tänään

Hallituksen budjettiriihestä on tulossa tavallista vaikeampi. Budjettiriiheen on varattu huominen ja ylihuominen. Avoinna olevia kysymyksiä on kuitenkin niin paljon, ettei kaksi päivää välttämättä riitä.

Hallitus aloittaa aamupäivällä lopulliset neuvottelut valtion ensi vuoden budjettiesityksen sisällöstä.

Budjettiriiheen on varattu aikaa kaksi päivää. Vaalien läheisyyden odotetaan myös vaikeuttavan yhteisymmärrykseen pääsyä, joten neuvottelut voivat venyä myös lauantain puolelle.

Pääministeri Paavo Lipponen (sd.) on toivonut hallitukselta yksituumaisuutta budjettiesityksen valmistelussa.
Hänen mielestään kansalaisten luottamusta talouteen ja poliittista vakautta ei pidä nyt horjuttaa turhalla nahistelulla.

Valtiovarainministeriön budettiehdotuksen loppusumma on keväisen kehyspäätöksen mukainen 35,6 miljardia euroa. Ministeriöiden toiveet ovat ylittäneet summan reilusti.

Neuvottelujen keskeiseksi kysymykseksi nousee todennäköisesti verotus. Hallitusryhmien kesken ollaan erimielisiä valtiovarainministeri Sauli Niinistön aikeista alentaa tuloveroa. Niinistö on esittänyt, että tuloveroalennus rahoitettaisiin korottamalla sairausvakuutusmaksua ja kiristämällä energiaveroa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme