Mainos
Mainos

Budjettitoiveista löytymässä sopu

Hallituspuolueet ovat pääsemässä sopuun siitä, miten ensi vuoden budjettiin syntymässä oleva liikkumavara käytetään. Ryhmänjohtajat kävivät asiasta neuvotteluja myöhäiseen eilisiltaan saakka. Ratkaisuun pyritään tänään aamupäivällä.

Väljyyttä on syntynyt lähinnä ylimääräisestä 8,5 miljardin markan velanmaksusta, joka sisältyy eduskunnan käsittelyssä olevaan lisäbudjettiin. Sen aiheuttama korkomenojen pieneneminen on ensi vuonna runsaat 500 miljoonaa markkaa. Pääministeri Paavo Lipponen ja valtiovarainministeri Sauli Niinistö ovat ilmoittaneet neuvottelijoille, että liikkumavara on jonkin verran tätä summaa suurempi. Ryhmänjohtajat ovat kaavailleet pakettiin mm. terveydenhuollon palvelujen kehittämistä ja liikenteen investointeja. Tavan mukaan kaikki hallituspuolueet saavat läpi omia toiveitaan.

Neuvottelukierros tähtää siihen, että se pienentäisi eduskunnassa joka syksy nousevia paineita talousarvion menojen kasvattamiseen. Ryhmänjohtajat haluavat päästä asiassa sopuun ennen lisäbudjetin hyväksymistä eduskunnassa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot