Mainos
Mainos

Budjettivääntö käyntiin eduskunnassa

Hallitus ja oppositiopuolue Kokoomus ottivat eduskunnassa yhteen työttömyyden hoidosta ja vaalilupausten pitävyydestä. Budjetin lähetekeskustelussa hallituspuolueet toivoivat myös lisää tierahoja.

Kokoomuksen mielestä hallitus on pettänyt suomalaisten odotukset: budjettiriihi oli Vanhasen hallituksen viimeinen mahdollisuus tarttua tomerasti työttömyyteen. Hallituspuolueet hyökkäsivät oppostion väitteitä vastaan. SDP:n kansanedustaja Piia Viitanen:

- Kokoomus väittää ikään kuin tosissaan, ettei budjetti tuo mitään työllisyyteen, vaikka sitä edistäviä toimia on satojen miljoonien edestä.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ben Zyskowicz:

- Jos väitätte, että siellä tehtiin jotain uusia työllisyyttä edistäviä ratkaisuja kertokaa meille.

Vasemmistoliiton mielestä hallituksen köyhyyspaketti on täysin riittämätön.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Suvi-Anne Siimes:

- Köyhyys pyritään vain hoitamaan pois pienellä paketilla, joka vaikuttaa juuri vaalien alla.

Väistyvä valtiovarainministeri toivoi, että budjetin käsittely keskittyisi tulevaisuuden ongelmiin - ei riitelyyn Liisa Hyssälän eläkelupauksista. Turha toivo.

Pääministeri Matti Vanhanen (Kesk.):

- Teidän kuuden kohdan ohjelmanne oli niin laiha, että olette sen takia oppositiossa. Sillä ei olisi vastattu tulevaisuuden haasteisiin.

Hallituspuolueet haluavat palata tierahoitukseen budjetin eduskuntakäsittelyn yhteydessä. Keskusta laittoi hallituksen tiesekoilun SDP:n piikkiin ja kiitteli pääministeriä väliintulosta - pienen lapsuksen kera.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli:

- Tällä kertaa pääministerin tehtäväksi jäi palauttaa asiallinen meno hallitukseen, jonka hän teki omalla vähäisellä tyylillään.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 20.09.2005)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot