Mainos
Mainos

Bulgarialaisia turvapaikanhakijoita Lapissa

Lappiin on saapunut kahdeksan bulgarialaista turvapaikanhakijaa Ruotsista. Samaiset kaksi perhettä ovat hakeneet turvapaikkaa Suomesta aiemminkin.

Lappiin on saapunut kahdeksan bulgarialaista turvapaikanhakijaa. Kaksi perhettä - neljä aikuista ja neljä lasta-- saapui Suomeen perjantaina Kolarin rajanylityspaikalle Ruotsin Pajalan suunnasta. Tornionlaakson poliisi tutkii asiaa.

Nimismies Esko Rasi kertoo, että syy turvapaikanhaulle ei ole tiedossa. Nimismiehen mukaan turvapaikanhakijat ovat Bulgarian romaneja.

Seurueelle suoritettiin kuuleminen ja heidät ruokittiin Pellon poliisiasemalla. Turvapaikanhakijat sijoitetaan Rovaniemen vastaanottokeskukseen.

Nimismies Rasin mukaan kyseinen seurue on hakenut turvapaikkaa Suomesta aiemminkin viime marraskuussa. Viranomaiset tarkistavat seuruetta koskevan vanhan päätöksen maanantaina ja ryhtyvät sen jälkeen tarvittaviin toimiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme