Mainos
Mainos

Bulgarian Suomen suurlähettiläs erotetaan virastaan

Epäilyt Bulgarian Suomen-suurlähetystön laittomasta toiminnasta tulivat esiin vuonna 2005, kun Helsingin rikospoliisi alkoi tutkia lähetystön väen alkoholinmyyntiä.

Bulgarian Suomen-suurlähettiläs Venelin Tsatshevski erotetaan virastaan. Syynä ovat taloussotkut ja epäilyt lähetystön laajasta laittomasta alkoholimyynnistä.

Rikosylitarkastaja Jouko Salo vahvistaa, että Helsingin poliisi tutkii Bulgarian suurlähetystöön liittyvää viinanmyyntiä. Salon mukaan kyse on alkoholin välittämisestä.

Poliisi tutki tapausta alunperin viime vuonna ja avasi jutun uudelleen alkukesästä.

- Juttu oli aikanaan tutkinnassa täällä keskustan poliisipiirissä. Tutkinta sitten keskeytettiin ja päätettiin, kun siinä tietysti osa tästä henkilöstöstä nauttii diplomaattista koskemattomuutta. Nyttemmin on kuitenkin käynyt ilmi, että tähän toimintaan ovat osallistuneet sellaisetkin henkilöt, joiden osalta tutkintaa voidaan tehdä, Salo kertoi.

- Pyrimme nyt mahdollisimman nopeasti selvittämään nämä tapahtumat.

Salo ei kuitenkaan halua kommentoida laajemmin, keitä poliisi epäilee olleen mukana alkoholin myynnissä. Kotimaisten tekijöiden osuutta asiaan Salo pitää mahdollisena.

Bulgarian suurlähettiläs Venelin Tsatshevski työskenteli Suomessa vajaat kolme vuotta, mutta Salo ei halua ottaa kantaa myöskään siihen, kuinka kauan alkoholia on välitetty.

Sofiassa jupakka on etusivun uutinen. Tsatshevski on vakuuttanut syyttömyyttään mm. radiohaastattelussa. Tsatshevskin mukaan hänet erotettiin, koska hän on yrittänyt kitkeä lähetystön korruptiota. Hän kertoo myös yrittäneensä lopettaa laitonta alkoholikauppaa. Hän moittii työnantajaansa myös suhteiden arvostamisesta ammattitaidon ohi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme