Mainos
Mainos

Busseissa häiriköinti huolettaa maakuntien keskuksissa

Ongelmia esiintyy kyselyn mukaan kaikissa kaupungeissa. Arkisin bussimatkustamista pidetään silti erittäin turvallisena.

Bussimatkustajat kokevat viikonloppuiltojen häiriköinnin ongelmaksi maakuntien suurissa kaupungeissa. Liikenne- ja viestintäministeriön teettämästä tutkimuksesta ilmenee, että turvattomuutta koetaan silti hieman vähemmän kuin pääkaupunkiseudulla.

Ongelmia esiintyy jonkin verran kaikissa kaupungeissa. Arkisin bussimatkustamista pidetään silti erittäin turvallisena.

Kyselyyn vastanneista matkustajista yhdeksän prosenttia kertoi vähentäneensä joukkoliikenteen käyttöä turvattomuuden takia. Viisitoista prosenttia voisi lisätä matkustamistaan, jos turvallisuus kohenisi.

Joukkoliikenteen asiakkaiden ja henkilökunnan näkemyksiä selvitettiin Tampereella, Turussa, Oulussa, Lahdessa, Porissa, Jyväskylässä ja Kuopiossa.

Kyselyyn vastasi reilut 1600 matkustajaa ja 400 kuljettajaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot