Mainos
Mainos

Bussi ajoi kerrostalon seinään Turussa

Onnettomuus johtui siitä, että linja-auton kuljettaja painoi erehdyksessä kaasua, vaikka hänen piti hiljentää vauhtia.

Toistakymmentä ihmistä loukkaantui Turussa linja-auton törmättyä kerrostalon seinään. Onnettomuus sattui puolenpäivän aikaan Turun keskustassa Eerikinkadun ja Aninkaistenkadun risteyksessä. Kenenkään vammat eivät ole vakavia.

Paikallisliikenteen linja-autossa oli parikymmentä matkustajaa, joista monet saivat onnettomuudessa ruhjeita ja kasvovammoja lasinsirpaleista.

Kuljettaja ja neljä matkustajaa vietiin Turun yliopistolliseen keskussairaalaan Tyksiin ja kymmenkunta loukkaantunutta terveyskeskukseen. Kaikki pääsivät ensiavun jälkeen kotiin vielä samana päivänä.

Onnettomuus johtui siitä, että linja-auton kuljettaja painoi erehdyksessä kaasua, vaikka hänen piti hiljentää vauhtia. Poliisi epäilee kuljettajaa liikenteen vaarantamisesta. Alkoholilla ei poliisin mukaan ollut osuutta tapahtumiin.

Eerikinkatua ajanut linja-auto oli kääntymässä risteyksessä vasemmalle Aninkaistenkadulle, kun onnettomuus sattui. Samaan aikaan käveli Aninkaistenkadun suojatiellä jalankulkija, ja bussinkuljettaja ryhtyi jarruttamaan. Erehdyksessä kuljettaja painoikin kaasua, jolloin linja-auto ajautui ulos ajoradalta ja törmäsi talon seinään.

Linja-auto meni seinästä ikkunan kohdalta läpi ja tunkeutui runsaan metrin verran rakennuksen sisään. Pelastajat saivat matkustajat pois bussin keskioven kautta.

Talossa sijaitsee verotoimisto ja seurakuntayhtymän tiloja. Talossa kukaan ei loukkaantunut.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 18.02.2006)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme