Mainos
Mainos

Bussi kaatunut Enontekiöllä Luoteis-Lapissa, neljä loukkaantui

Lapissa Enontekiöllä linja-auto kaatui liukkaalla tiellä tänään aamulla. Bussissa olleista 28 matkustajasta neljä loukkaantui, mutta vammat eivät ilmeisesti ole vakavia. Loukkaantuneet pääsivät ulos autosta omin avuin.

– He ovat ensihoidon hoidettavina. Ihan tarkkaa tietoa tilasta ei ole, mutta olen ymmärtänyt, ettei kellään ole hengenvaaraa, päivystävä palomestari Pohto Kirkkala kertoo.

Kirkkalan mukaan kyseessä on suomalainen bussiyhtiö, ja loukkaantuneet ovat ilmeisesti suomalaisia. Bussi oli kuljettamassa matkailijoita pohjoisesta.

Onnettomuus tapahtui valtatiellä 21 Ruotsin rajan tuntumassa lähellä Enontekiön ja Muonion kuntarajaa. Tie on poikki, ja raivaustyöt vievät ainakin klo 11:een asti. Kirkkalan mukaan useampikin tunti voi mennä, koska kaatunut bussi peittää toisen ajokaistan.

Tie oli onnettomuushetkellä erittäin liukas. Ilmatieteen laitos oli varoittanut ennen yötä, että pieni vesisade ja pakkanen voivat jäädyttää teitä läntisen Lapin keski- ja pohjoisosissa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme