Mainos
Mainos

Bussikuskit saivat vartijoita - pahoinpitelyt kuitenkin jatkuvat

Tänään Helsingin käräjäoikeudessa alkaneessa oikeudenkäynnissä käsitellään viime helmikuussa tapahtunutta bussinkuljettajan törkeää pahoinpitelyä. Tapaus nosti talvella suuren äläkän: bussikuskit vaativat lakon uhalla lisää vartijoita.

Lisää vartijoita he myös saivat.

Helmikuun pahoinpitely tapahtui aivan Helsingin ydinkeskustassa iltayhdeksän aikoihin. Kuskien mielestä vartijoiden lisääntynyt näkyvyys rauhoitti ilta- ja yöliikenteen rähinöintiä lopputalvesta.

Valitettavasti vartiointi ei ole näkynyt tilastoissa. Helsingin Bussiliikenne Oy:n toimitusjohtajan Juha Hakavuoren mukaan tämän vuoden pahoinpitelymäärä näyttäisi nousevan viime vuoden tasolle, jolloin pahoinpitelyjä oli 27.

– Onneksi mitään vakavampaa ei ole nyt sattunut. Tämä helmikuinen tapaushan oli poikkeuksellinen juuri tässä suhteessa.

Turvallisuusparannuksia

Helsingin seudun liikenne (HSL) valmistelee viranomaisten ja liikennöitsijäyritysten kanssa uutta turvallisuusstrategiaa. Se valmistuu syksyn aikana. Terminaalien ekstravartiointi helmikuussa oli ensitoimi, jota nyt arvioidaan.

Vartioinnin lisäämistä entisestään pohditaan. Lisäksi listalla ovat ainakin turvaohjaamot ja kameravalvonta. Turvaohjaamo ei tässä tapauksessa kuitenkaan tarkoita raitiovaunujen kaltaista täysin suljettua ohjaamoa. Se olisi silti selvä parannus nykyiseen. Uusissa busseissa turvaohjaamoja jo on, kertoo Hakavuori.

HSL:n hankintapäällikkö Kimmo Sinisalo kertoo myös, että turvaohjaamojen asentaminen busseihin on nyt aloitettu. Lisäksi kuskille suunnitellaan Sinisalon mukaan hälytysnappia ohjaamoon. Sillä kuski pystyisi tarvittaessa kutsumaan apua hyvin nopeasti.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme