Mainos
Mainos

Bussilakosta ei ole vieläkään neuvoteltu

Linja-autonkuljettajien työnseisaus jatkuu edelleen pääkupunkiseudulla, Lahdessa, Jyväskylässä, Porissa, Kuopiossa ja Oulussa.

Meneillään oleva bussilakko hankaloittaa työviikon alkua eri puolilla Suomea. Lakon osapuolet eivät ole päässeet vielä edes neuvottelupöytään.

- Neuvotteluista ei ole tälle päivälle sovittu eli niitä ei tule. Kun on laiton lakko, silloin ei neuvotella. AKT:n velvollisuus on lopettaa tämä ja mielestäni myös SAK:n velvollisuus, sanoo johtaja Hannu Parvela Autoliikenteen työnantajaliitosta.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen on yrittänyt saada osapuolia viikonlopun aikana neuvottelupöytään. Työnantajataho aikoo puolestaan viedä lakon jälleen tänään työtuomioistuimeen.

AKT eli Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto väittää, että työnantajat haluavat muuttaa työsuhteita yhä enemmän osa-aikaisiksi. Nyt syntynyt kiista koskee 66 osa-aikaista työntekijää.

Pääkaupunkiseudun vuoroista ajetaan tänään noin kolmasosa. Tukilakossa on mukana noin 850 kuljettajaa Kuopiosta, Jyväskylästä, Lahdesta, Oulusta ja Porista.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 14.11.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme