Mainos
Mainos

Bussinkuljettajilta puuttuvat yhä ohjeet hyökkäyksen varalle

Bussinkuljettajien työturvallisuuteen on puututtu kevään aikana pääkaupunkiseudulla, kiittelevät kuljettajat.

Matti Ahonen työsuojeluvaltuutettu Veolia Transport Espoo Oy:stä kertoo, että Elielin aukiolla Helsingin keskustassa helmikuussa sattuneen bussinkuljettajan vakavan pahoinpitelyn jälkeen kuljettajien työturvallisuutta on parannettu koko pääkaupunkiseudun alueella.

- Olemme saaneet lisää vartiointia Rautatientorille, Elielin aukiolle sekä Kampin linja-autoasemalle. Muun muassa Kampissa vartijat ovat yöliikenteen lähtölaitureilla rauhoittamassa tilannetta. Lisäksi poliisit tulevat kahdessa, kolmessa minuutissa paikalle, jos kuljettaja tekee hälyytyksen, Ahonen kertoo.

Parannettavaa työturvallisuudessa kuitenkin yhä on. Ahonen, joka työskentelee Veolian lisäksi myös Helsingin seudun linja-autohenkilökunta ry:n sosiaali- ja työsuojeluvastaavana ja on mukana neuvottelemassa kuljettajien turvallisuusstrategiasta, sanoo, että kuljettajilta puuttuvat yhä yhtenäiset ja selkeät ohjeet siitä, mitä hätätilanteessa pitää tehdä.

- Osa kuljettajista saattaa esimerkiksi poistua bussista, vaikka bussista ja kuljettajatilasta ei saisi poistua kuin hätätilassa.

Ahosen mukaan kuljettajat aikovatkin vaatia yhtenäisiä turvallisuusohjeita sekä erityisiä busseja varten olevia turvapartioita. Myös lipunmyynti busseissa halutaan lopettaa yöaikaan.

- Noin 90 prosenttia kahakoista saa alkunsa lipunmyyntitilanteessa, kun kuljettaja vaatii ostamaan lipun, Ahonen perustelee.

Helsingin Sanomat uutisoi tänään, että bussikuljettaja oli pahoinpidelty eilen Vuosaaressa. Helsingin poliisin mukaan pahoinpitely sai alkunsa siitä, kun päätepysäkille saapuneen bussin kuljettaja oli pyytänyt kolmea matkustajaa poistumaan bussista.

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme