Mainos
Mainos

Bussiturmassa loukkaantuneet matkalla Suomeen

Suomalaisia bussiturman uhreja kuljettava lentokone on päässyt lähtemään Malagasta. Koneen lähtö viivästyi kuitenkin hieman, ja sen odotetaan laskeutuvan Helsinki-Vantaalle ensi yönä vasta yhden jälkeen.

Aurinkomatkojen mukaan kotimaahan palaa kaikkiaan kolmisenkymmentä suomalaista, joista potilaita on 12. Lisäksi koneessa on mukana potilaiden omaisia, kriisityöntekijöitä ja lääkäri.

Kaikkiaan Suomeen on Aurinkomatkojen mukaan tulossa kolmisenkymmentä henkilöä. Mukana ei ole yhtään paaripotilasta, vaan kaikki loukkaantuneet pystyvät matkustamaan istuvassa tai puoli-istuvassa asennossa.

Suomessa loukkaantuneita on vastassa Hyksin, SPR:n ja Vantaan kriisikeskuksen henkilökuntaa, jotka huolehtivat jatkohoidosta.

Espanjaan jää edelleen hoitoon toistakymmentä ihmistä. Loukkaantuneiden hoito on suomalaisen asiantuntijan mukaan ollut erittäin hyvää.

Yhden potilaan tila on edelleen kriittinen, muiden vointi on Husin saamien tietojen mukaan vakaa.

Potilaiden lääketieteellisen arvion on tehnyt Espanjassa kirurgi Ari Leppäniemi Husista.

Turmabussissa oli kaikkiaan 48 matkustajaa. Heistä 9 kuoli ja 14 on jo palannut Suomeen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme