Mainos
Mainos

Bussivuoroja häviää jopa 1400

Bussivuorojen lisäksi myös junaliikennettä leikataan. Pahimmillaan alasajon seurauksena lukuisiin maaseudun kuntiin saattaa jäädä vain lakisääteisiä koululaiskuljetuksia.

Kuski työssään

Valtion tukema joukkoliikenne supistuu selvästi Suomessa. Parissa vuodessa vähenee 520 lääninhallitusten ostamaa bussivuoroa ja myös valtion kustantamaa junaliikennettä joudutaan karsimaan. Linja-autoliiton arvion mukaan ostovuorojen menettämisen vuoksi joudutaan lopettamaan noin 900 muutakin bussivuoroa.

Valtion tukeman joukkoliikenteen väheneminen johtuu siitä, että valtionvarainministeriö antoi budjettiesityksessä liikenne- ja viestintäministeriölle joukkoliikenteen kustannuksiin noin 17 miljoonaa euroa vähemmän kuin liikenneministeriö toivoi. Rahoituksen pieneneminen leikkaa myös junaliikennettä, koska liikenneministeriöllä on uuden budjettiesityksen jälkeen aiemman noin 40 miljoonan sijasta vain 36 miljoonaa euroa junaliikenteen käyttöön.

Ministeriöstä myönnetään, että leikkauksia ei voida tehdä tasapuolisesti tai järkevimmällä mahdollisella tavalla.

(MTV3-STT)

Vihreaän liiton puheenjohtajan Tarja Cronbergin mukaan erityisesti työttömät kärsivät joukkoliikenteen leikkauksista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme