Mainos
Mainos

Calmette-rokotehaitoista pyydetään tutkintaa

Calmette-rokotteesta haittoja kärsineiden lasten vanhemmat sekä rokotuksiin kriittisesti suhtautuva Rokotusinfo toivovat riippumatonta ja perusteellista tutkintaa tuberkuloosirokotteen haitoista 2000-luvulla.

Vanhemmat ja Rokotusinfo haluaisivat, että rokotteen aiheuttamat haitat tutkittaisiin suuronnettomuuden vaaratilanteena. Näin voidaan selvittää mahdollisten virhearviointien syitä.

Calmette-rokote vaihtui vuonna 2002. Apulaisoikeuskanslerin mukaan Lääkelaitos oli tuolloin antanut uudelle valmisteelle erityisluvan liian väljästi lakia tulkiten.

Uudesta rokotteesta oli Kansanterveyslaitoksen mukaan enemmän haittaa kuin hyötyä, ja tuberkuloosirokotuksista luovuttiin erityisryhmiä lukuun ottamatta syksyllä 2006.

Perheiden mukaan Kansanterveyslaitos lupasi aikoinaan tutkia asioita, mutta mitään tietoa haitoista kärsineiden perheille ei ole annettu.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot